Biografie

Marian Dors is geboren in Nederland uit Surinaamse ouders. Opgevoed in een onderwijswereld en een vader als onderwijskundige, werd zij op 6 jarige leeftijd geraakt door de magie van de dans, die vanaf toen niet meer uit haar leven zou verdwijnen. Na een verblijf van 4 jaar in Suriname keerde ze weer terug naar Nederland. Ze volgde het VWO en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Opleiding Docent Dansexpressie en maakte studiereizen naar Cuba en Senegal, om zich verder te verdiepen in de dans.

Hier zag zij hoe dans en muziek een belangrijk onderdeel van het leven uitmaken voor jong en oud. Zij werd gevraagd als danseres bij diverse dans- muziekgroepen in Zweden, Noorwegen, Finland, Cuba, Trinidad, Senegal en Suriname. Haar stijl is een cross-over van West-Afrikaans, (afro) Caribische en moderne dans. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als office manager bij het marketingbureau Omnidata, koos Marian volledig voor de dans. Marian werkte als dansdocent en consulent bij stichting Kunstweb en projectleider voor tienermoeders bij een Catch project van Click F1. Daarna werd zij projectleider van stichting Kunst op Maat. Vervolgens hoofd van de Dansschool voor volwassenen bij stichting Kunstweb en daarna weer als productmanager Dans volwassenen.

Marian ontwikkelde zich tot art consultant bij stichting JAM/Matchpoint Cultuureducatie en projectleider bij Aan de Amstel Evenementen en Producties BV. Hier werkte zij geregeld samen met professionele muzikanten, zangers, dansers, acteurs en beeldend kunstenaars. Er volgen reizen naar China i.v.m. de tournee van de Amsterdam Urban Dance Show van stichting JAM. Hierna volgen werkzaamheden als adviseur educatie bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst en PR medewerker bij Muziekcentrum Zuidoost. Educatie voor de Kunstschooldagen en de dansvoorstellingen met de eindejaar studenten van PACT+/ MBO Dans bij stichting JAM. Naast stagebegeleider/stage coördinator voor de eerste en tweede jaar studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Opleiding – Academie voor Theater en Dans – afdeling Docent Dans is zij kunst-en cultuurcoördinator op Praktijkcollege De Dreef (excellente school) Vanuit de visie van de school, Big Picture Learning, draagt zij zorg voor de kunstklas. Na een studiereis naar Amerika met het team blijkt nog meer hoe integratie van cultuuronderwijs bijdraagt aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden en het cultureel (zelf)bewustzijn van de leerlingen.